8 SINDICATE DIN INDUSTRIA DE APĂRARE REUNITE ÎN CADRUL FEDERAȚIEI SINDICATELOR DIN APĂRARE “UNIREA”AU ADERAT LA CNMR. ION IVAN, NOUL VICEPREȘEDINTE CNMR


Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) care este în prezent cea mai puternică și reprezentativă structură socială, economică, academică, de securitate și apărare națională, educațională, culturală și profesională din România, anunță afilierea Federației Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR și numirea domnului Ion Ivan în funcția de vicepreședinte CNMR.

Industria de Apărare, domeniu strategic pentru orice stat din lume a fost mereu prezentă în viața economică și socială românească, atât prin fabricile de armament, cât și prin forța acestei ramuri economice prioritare pentru țara noastră.

Cele opt sindicate din industria de apărare reunite în cadrul Federației Sindicatelor din Apărare “Unirea” sunt:

  • Sindicatul “Libertatea” U.M.B.;
  • Sindicatul Liber Arsenal Reșița;
  • Sindicatul Liber Independent Electromecanica Ploiești;
  • Sindicatul Liber Șantierul Naval Mangalia;
  • Sindicatul Liber al Salariaților din Uzina Mecanică Sadu;
  • Sindicatul Liber Pirochim Victoria;
  • Sindicatul Liber Uzina Mecanică Plopeni;
  • Sindicatul din UM 01394 Bucov.

Afilierea Federației Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR asigură un context favorabil pentru identificarea oportunităților de colaborare și cooperare în scopul dezvoltării, creșterii profitului și competitivității membrilor săi dar și a industriei de apărare din România, cu atât mai mult cu cât și Asociația PATROMIL care reunește interesele a mai mult de 200 de producători români de tehnică militară, este afiliată CNMR.

 "Alăturarea Federației Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR este semnalul clar că nu numai patronatele din industria de apărare care a aderat la CNMR, dar și sindicatele au decis să pună piciorul în prag și să trezească la realitate decidenții cu privire la construirea de capabilități de apărare pentru România. Sunt sigur că vor urma și alte sindicate din industria de apărare, dar alăturarea primelor 8 și efortul depus de domnul Ivan de a le aduce în CNMR alături de patronate este un semnal incredibil de unitate, voință și forță a românilor de a direcționa resursele statului român către fabricile românești. Cheia oricărui demers într-un domeniu atât de uitat, abandonat și batjocorit în ultimii 20 ani stă în UNIREA tuturor actorilor din această zonă în negocierea cu statul român. Împreună cu Asociația Ofițerilor Romani în Rezervă, Patromil și acum Federația "Unirea" vom reuși să aducem industria de apărare românească la nivelul Poloniei. Și sunt convins că în zilele următoare și alți actori din industria de apărare ne vor veni alături", a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.