AVOCATUL AUREL MOLDOVAN, NOUL VICEPREȘEDINTE CNMR PENTRU COMBATEREA CRIMEI ORGANIZATE


Coaliția Națională  pentru Modernizarea României (CNMR), înființată în urmă cu aproximativ patru ani, constituie o amplă formațiune care reprezintă societatea civilă, membri de sindicate și patronate, organizații reprezentative pentru sute de mii de români, mediul academic și universitar, reprezentanți din domeniul cercetării, apărării naționale, mediul de afaceri românesc, etc.

Ținând cont experiența și expertiza domnului avocat Aurel Moldovan în domeniu, dar și de contribuția avută în ultimele șase luni de zile în aflarea adevărului și lupta împotriva clanurilor din județul Olt și nu numai, acesta a fost numit în funcția de vicepreședinte CNMR pentru Combaterea Crimei Organizate. Aurel Moldovan, a lucrat ca specialist în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Cercetări Penale, acumulând o vastă experiență în audierea, investigarea și cercetarea clanurilor interlope. Dintre cele mai cunoscute cazuri în care acesta a fost implicat amintim: „Duduienii”, „Răgălie”, „Pian”, „Gorun”, precum și în dosarul de trafic de arme în Uganda și Eritrea.

CNMR are printre obiectivele fixate încă din octombrie 2017, prevenirea infracționalității și combaterea violenței. Domnul Aurel Moldovan, în calitate de vicepreședinte CNMR pentru Combaterea Crimei Organizate a fost însărcinat cu elaborarea unei strategii naționale pentru reducerea traficului de persoane și combaterea abuzurilor, agresiunilor și infracționalității asupra copiilor, femeilor și nu numai. În acest sens, este mandatat să ia legătura cu toate instituțiile statului care pot contribui la acest proces de prevenire și combatere a infracțiunilor ce aduc atingere valorilor umane și securității fizice și psihice.

 „CNMR este și va rămâne cea mai puternică structura civică, socială, academică și economică ce reprezeintă societatea românească. Domnul Moldovan este un mare câștig pentru toți colegii din CNMR și am toată încrederea că va reuși să organizeze un grup de lucru cu specialiști prin care să construiască o strategie națională privind combaterea crimei organizate și a corupției, care ne lipsește astăzi. Ca structură apolitică, CNMR va iniția dialog cu toate instituțiile statului, structurile civice și academice care pot contribui la redactarea și punerea în practică a unei astfel de strategii. În calitate de președinte al CNMR, consider vitală lupta împotriva crimei organizate și sunt convins că vom beneficia de sprijinul larg al populației afectată de abuzurile statului, greșelile justiției, nedreptățile sociale, incompetența și uneori complicitatea unor angajați ai instituțiilor cu rol de apărare a cetățenilor”, a declarat președintele CNMR, domnul Alexandru Cumpănașu.