CNMR: SOLICITĂM PREȘEDINTELUI RETRAGEREA ORDINULUI NAȚIONAL STEAUA ROMÂNIEI CONFERIT LUI KELEMEN HUNOR. HUNOR L-A JIGNIT PE IOHANNIS, PARLAMENTUL ȘI ROMÂNII


CNMR (Coaliția Națională pentru Modernizarea României) este cea mai puternică structură economică, socială, academică, culturală și de securitate națională din România, reunind cele mai importante organizații.

Aducem aminte tuturor faptul că la inițiativa CNMR, Consiliul de Onoare de pe lângă Administrația Prezidențială a decis retragerea Ordinului Național Steaua României conferit lui Kelemen Hunor. Aceasta decizie a fost înaintată Președintelui încă din data de 15.11.2017.  În acest moment, în urma zilei de astăzi, reacția lui Kelemen Hunor trebuie să determine punerea în aplicarea a RETRAGERII celei mai înalte distincții a statului român. Hunor și Consiliul Național Secuiesc au jignit Președintele, Parlamentul și ROMÂNII.

"În urma sesizării CNMR, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a votat retragerea acestei înalte decorații de către Președinte, ca urmare a declarațiilor lui Hunor privind ziua de 1 Decembrie 1918 ca fiind zi de doliu pentru acesta, deși este cetățean român, parlamentar și fost ministru și vicepremier. Apreciem că acum cu atât mai mult se impune punerea în practică a acestei decizii, ținând cont de acțiunile și declarațiile UDMR din aceste zile.", a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.