CNMR: SOLICITĂM SENATULUI RESPINGEREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A LEGII STATULULUI ȚINUTULUI SECUIESC. ESTE UN ATAC LA SECURITATEA NAȚIONALĂ!


CNMR (Coaliția Națională pentru Modernizarea României) este cea mai puternică structură economică, socială, academică, culturală și de securitate națională din România, reunind cele mai importante organizații.

Astfel, CNMR a luat atitudine și s-a opus vehement încă din anul 2016 încercărilor iredentiste de constituire a așa zisului Ținut Secuiesc. În repetate rânduri, CNMR a intervenit pentru stoparea proiectelor de lege care confereau legitimitate unei structuri fantomă subvenționată de Budapesta cu scopul provocării de destabilizare internă.

Aprobarea tacită de către Camera Deputaților a unui proiect de lege ce le conferă acestora președinte și Consiliu de Autoadministrare reprezintă fie o trădare națională fără precedent în istoria post-decembristă din partea deputaților, fie o gafă cu repercusiuni dramatice pentru trecutul și viitorul României.

Solicităm Senatului respingerea de urgență a acestui proiect și atragem atenția Parlamentului să-și înțeleagă rolul de apărător al Constituției și al României ca stat național, unitar și indivizibil.

"Această "scăpare" este de o gravitate pe care nu o realizăm acum. Reprezintă o validare a intențiilor iredentiste de la Budapesta, chiar dacă legea va fi respinsă de Senat. CNMR duce o luptă crâncenă de 5 ani cu agenții de influență ai serviciilor secrete maghiare și agitatorii din România care provoacă și forțează populația la reacții de învrăjbire și ură etnică. Facem precizarea că noi, CNMR, nu avem o atitudine negativă față de membrii comunității maghiare de pe teritoriul României, ci față de anumiți lideri care vor să provoace un conflict etnic pe teritoriul României. Nu alegem deputați și senatori care să "uite", "să nu fie atenți", să fie "păcăliți" cu proiecte de o asemenea gravitate. CNMR pledează pentru coeziune și armonie socială în Harghita, Covasna și Mureș, însă nu va ezita o secundă să intervină în forță pentru a proteja Constituția și legile în aceste județe depopulate masiv deja de etnici români", a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.